PolskiAngielski
wyszukiwanie zaawansowane
» Polityka prywatności

Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI ZAKŁAD że 3MIASTO
 
Poniższe zasady polityki prywatności zostały stworzone w celu zapewnienia bezpieczeństwa użytkownikom sklepu ZAKŁAD że 3MIASTO  prowadzonego pod adresem www.zakladze3miasto.pl przez firmę ZAKŁAD że 3MIASTO Aleksandra Skrobot z siedzibą w Gniewowie, ul. Kręta 6.

Korzystanie z serwisu jest równoważne z akceptacją polityki prywatności.
 
Jeśli którykolwiek z jej zapisów jest niezgodny z oczekiwaniami użytkownika, powinien on zaniechać korzystania ze sklepu.  
Sklep ZAKŁAD że 3MIASTO  zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w zapisach polityki prywatności. O zmianach i ich zakresie zarejestrowani Klienci będą powiadomieni drogą elektroniczną (na wskazany przy rejestracji lub zamówieniu e-mail).  Wszelkie zmiany w zapisie Polityki Prywatności nie wpływają na priorytetową zasadę: nie sprzedajemy ani nie udostępniamy osobom trzecim danych personalnych bądź adresowych użytkowników sklepu. Jedynym przypadkiem, gdy będziemy zobligowani to uczynić będzie wniosek sądu, prokuratury, policji lub innego organu prawnego.
 
1. Dane osobowe
 
1.1. Użytkownik sklepu ZAKŁAD ze 3MIASTO  pozostaje anonimowy do momentu dokonania pierwszego zakupu lub wypełnienia formularzy rejestracyjnych zamieszczonych na stronie sklepu. Wówczas dane te przesyłane są do systemu administracyjnego sklepu. Do tego momentu gromadzone są standardowe dane z logów serwera takie jak numer IP komputera użytkownika, data i czas odwiedzin i oglądane produkty. Są one zbierane przez sklep w celach statystycznych, co w żaden sposób nie zagraża bezpieczeństwu ochrony danych osobowych użytkownika.  

1.2.Dokonanie przez użytkownika zakupu w sklepie ZAKŁAD że 3MIASTO, a także  rejestracja w sklepie wiążą się z wyrażeniem zgodny na gromadzenie i przetwarzanie danych osobowych w rozumieniu Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. nr 101 poz. 926 z późn. zm.). Informacje te służą tylko i wyłącznie do realizacji zamówienia, w tym wystawienia dowodu sprzedaży (paragon) oraz wysyłki.

1.3.Sklep ZAKŁAD że 3MIASTO  ma prawo udostępniać zebrane dane swoim partnerom handlowym (firma kurierska, poczta) jedynie w celu realizacji zamówienia.

1.4. Każdy użytkownik, który poda swoje dane, ma prawo do ich wglądu, edycji i ich usuwania.

2. Ochrona i przetwarzanie danych osobowych

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”, „ORODO”, „GDPR” lub „Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”), informujemy Użytkowników o przetwarzaniu ich danych osobowych i zasadach na jakich to się odbywa. 

2.1. Administratorem danych osobowych Użytkowników sklepu www.zakladze3miasto.pl jest ZAKŁAD że 3MIASTO Aleksandra Skrobot z siedzibą w Gniewowie, adres: 84-206 Gniewowo, ul. Kręta 6, NIP 958-130-28-87, REGON: 222061805

2.2. Sklep ZAKŁAD że 3MIASTO (www.zakladze3miasto.pl)  przykłada ogromną wagę do ochrony prywatności Użytkowników i jako administrator danych chroni je i zabezpiecza przed dostępem osób nieupoważnionych. 

2.3. Sklep ZAKŁAD że 3MIASTO (www.zakladze3miasto.pl) sprawuje stałą kontrolę nad procesem przetwarzania danych oraz ogranicza dostęp do danych w możliwie największym stopniu. Dane osobowe przetwarzane są przez Sklep ZAKŁAD że 3MIASTO (www.zakladze3miasto.pl) zgodnie z art. 23 ust. 1 pkt 1,3 i 5 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych, w celach związanych z prowadzeniem sklepu www.

2.4. Zbiór danych Użytkowników został zgłoszony do rejestracji Generalnemu Inspektorowi Ochrony Danych Osobowych i jest wpisany do ogólnokrajowego rejestru zbiorów danych osobowych.

2.5.  Dane Użytkownika są wykorzystywane do celów związanych z działaniem serwisu, w tym ewidencji sprzedaży, do kontaktowania się z Użytkownikiem w sprawach dotyczących zamówień, do realizacji zamówień złożonych przez Użytkownika, do dopasowania treści strony do preferencji Użytkownika, do zapewnienia bezpieczeństwa usług, do dokonywania pomiarów, które umożliwiają doskonalenie usług, do celów statystycznych oraz do celów marketingowych takich jak newslettery.

2.6. Dane Użytkownika gromadzone przez Administratora w celach wymienionych w punkcie 2.5. to: imię, nazwisko, adres zamieszkania, adres email, numer telefonu, adres IP, rodzaj używanej przeglądarki i identyfikator sesji, numer konta bankowego. W przypadku Firm składających zamówienia są to dodatkowo: nazwa firmy, NIP, adres siedziby firmy. 

2.7. W celu realizacji zamówień, dane osobowe Użytkownika są przekazywane realizatorom usługi doręczenia przesyłki np. firmom kurierskim czy Poczcie Polskiej. 

2.8. W celu dokonania przez Użytkownika płatności online za złożone zamówienie, dane osobowe użytkownika są przekazywane firmie PayPal, świadczącej usługę płatności online. 

2.9. Dane Użytkowników mogą być udostępniane organom państwowym uprawnionym do ich otrzymania na mocy obowiązujących przepisów prawa oraz, w przypadku nieuregulowania należności wobec Sklepu ZAKŁAD że 3MIASTO (www.zakladze3miasto.pl), podmiotom prowadzącym w jego imieniu postępowanie związane z dochodzeniem należności. 

2.10. Podstawą prawną przetwarzania danych Użytkowników w celu świadczenia usług jest niezbędność do wykonania umów o ich świadczenie (taką umową jest regulamin). 

2.11. Użytkownik ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania. Użytkownik może również wycofać zgodę na przetwarzanie danych osobowych w każdym momencie kontaktując się mailowo pod adresem info@zakladze3miasto.pl lub drogą pocztową pod adresem ZAKŁAD że 3MIASTO Aleksandra Skrobot ul.Kręta 6, 84-206 Gniewowo

2.12. Sklep ZAKŁAD że 3MIASTO (www.zakladze3miasto.pl)  może odmówić usunięcia danych Użytkownika, jeżeli Użytkownik ten nie uregulował należności wobec Sklepu ZAKŁAD że 3MIASTO (www.zakladze3miasto.pl) lub naruszył Regulamin Sklepu www.zakladze3miasto.pl, bądź obowiązujące przepisy prawa, a zachowanie danych jest niezbędne do wyjaśnienia tych okoliczności i ustalenia odpowiedzialności Użytkownika. 

2.13. Dane osobowe Użytkownika przechowywane są przez Administratora bezterminowo, do momentu wyrażenia przez Użytkownika chęci ich usunięcia.

2.14. W przypadku naruszenia bezpieczeństwa danych osobowych, Sklep ZAKŁAD że 3MIASTO (www.zakladze3miasto.pl) zobowiązuje się powiadomić o tym fakcie organ nadzorczy oraz osoby, których te dane dotyczą w ciągu 72 godzin od stwierdzenia tego naruszenia. 

2.15. W przypadku wątpliwości związanych z przetwarzaniem danych osobowych każda osoba może zwrócić się do Administratora z prośbą o udzielenie informacji. Każdemu Użytkownikowi przysługuje również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. 


 

Przejdź do strony głównej
KOSZYK
Twój koszyk jest pusty ...